perjantai 27. elokuuta 2010

Kierrätystekoko?



Valokuvatorstain kesähaaste oli ilmastoteko, joka sai liittyä mm. kierrätykseen. Vanhojen sanomalehtien käyttö lääninhallituksen elikkä kuulemma nykyisin aluehallintoviraston talon remontissa tuntui minusta pieneltä kivalta kierrätysteolta. Epäilin, että asialle voi olla jokin järkeenkäyvämpikin selitys, minkä vuoksi raksamiehet nauravat partoihinsa kuullessaan kierrätysintoilustani. Tarkistin asian eräältä rakennusalan ammattilaiselta. Hän totesi, että on ihan yleinen käytäntö suojata rakennuksen kivijalka sanomalehdillä maalauksen aikana. Pih, pah ja puh! Onneksi hän ei nauranut partaansa (varmaan siksi, koska oli juuri ajanut partansa). Sanomalehdet kuitenkin saavat tässä toisen elämän. Se on kierrätystä, sanon minä.

2 kommenttia:

  1. Seinälehti-instituutiota ei sentään olla herättelemässä. Sanomalehdillä aikana ennen kierrätyksen keksimistä oli rakennuksissa paljonkin käyttöä. Ja sen aikaisten korjauksessa vanhoin tavoin toimitaan.

    Vain alimmat on oikeaan lukusuuntaan laitettu. Senttimetrimarketin hinnat eivät enää pidä paikkaansa, mutta sarjakuvat on vanhemmistakin lehdistä kiva lukea.

    VastaaPoista
  2. Minun mummolassani oli vanhoja lehtiä hirsitalon eristeenä.
    Lehtipaperit ovat todella kierrätettävää. Jokainen paperi on ollut ensin puuta, sen vuoksi olen kieltänyt mainonnan kotiini, en tarvitse niitä.

    Linkitän postauksesi blogiini.
    Kiitos tärkeästä kierrätyskuvasta. Onneksi paperinkeräys toimii aika hyvin.

    VastaaPoista